غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
روغن زیتون یک روغن طبیعی است که از میوه درخت زیتون به دست می آید و خواص سلامت بسیاری دارد. این روغن دارای اسیدهای چرب غیراشباع موفو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.
ماهنامه سفره ایرانی: روغن زیتون یک روغن طبیعی است که از میوه درخت زیتون به دست می آید و خواص سلامت بسیاری دارد. این روغن دارای اسیدهای چرب غیراشباع موفو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. در این مطلب قصد داریم دستورهای تهیه ای با این روغن پرخاصیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود از خواص آن بهره مند گردید.
خواص روغن زیتون
روغن زیتون حاوی ویتامین های E, A, K و D است و سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. به طور کلی روغن زیتون روند پیری بافت های بدن را به تعویق می اندازد و از پیری جلوگیری می کند. روغن زبتون مانع آسیب رساندن رادیکال های آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی- عروقی می شود.
کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می دهد. روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کنند و در نتیجه باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصا سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود. از آنجایی که میزان اسید لینولئیک مورد نیاز رشد مغز نوزادان در روغن زیتون بسیار زیاد است، مصرف این روغن برای مادران باردار بسیار توصیه می شود.
روغن زیتون" src="https://panet.ir/wp-content/uploads/2017/12/1499879_621-2.jpg" alt="غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون" width="500" height="375" />
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
نکاتی در رابطه با روغن زیتون
۱٫ روغن زیتون برای سرخ کردن های ملایم از جمله سیب زمینی و سبزیجات گزینه خوبی می باشد و جایگزین مناسبی برای کره در غذاها است.
۲٫ حرارت دادن زیاد روغن زیتون بوی آن را از بین می برد و سبب کاهش مواد مغذی موجود در آن می شود.
۳٫ بهتر است روغن زیتون را در ظرف شیشه ای در کابینت در محلی خشک، سرد و تاریک نگهداری کنید.
۴٫ قرار دادن طولانی مدت روغن زیتون در یخچال سبب تشکیل کریستال هایی در روغن می شود که البته با گذاشتن آن در محیط آشپزخانه دوباره شکل این مایع به حالت اولیه بر می گردد.
خوراک لوبیا سبز با روغن زیتون
کاسه ای از سلامتی
میزان سرو: ۶ الی ۸ نفر
مواد لازم:
- لوبیا چیتی: ۵۰۰ گرم
- لوبیا سبز: ۵۰۰ گرم
- آب: به مقدارلازم
- پیاز (درشت): یک عدد
- گوجه فرنگی (درشت و رسیده): ۲ عدد
- روغن زیتون: ۳ الی ۴ ق س
- شکر: یک ق س
- نمک: به مقدار لازم
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ لوبیا سبزها را شسته و به ابعاد کوچک برش دهید.
۲٫ لوبیا چیتی را در آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
۳٫ گوجه فرنگی ها را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
۴٫ نیمی از روغن زیتون را روی حرارت گرم کنید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود.
۵٫ لوبیا سبز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
۵٫ لوبیا سبز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
۶٫ گوجه فرنگی، نمک، شکر و مخلوط پیاز و لوبیا سبز تفت داده شده را به همراه مقداری آب به لوبیا چیتی نیم پز شده اضافه کنید.
۷٫ در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند تا لوبیا چیتی نرم شود.
۸٫ بقیه روغن زیتون را اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه دیگر به پخت مواد ادامه دهید. سپس سرو کنید.
۸٫ بقیه روغن زیتون را اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه دیگر به پخت مواد ادامه دهید. سپس سرو کنید.
خوراک کدو با روغن زیتون
لذیذ و پرخاصیت، بدون کالری اضافهمیزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- پیاز (نگینی خرد شده): یک عدد
- روغن زیتون: ۴ ق س
- رب گوجه فرنگی: یک ق چ
- کدو سبز (نگینی خرد شده): ۵۰۰ گرم
- فلفل قرمز (نگینی خرد شده): یک عدد
- هویج (نگینی خرد شده): ۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- شکر: یک ق چ
- آب داغ: یک پیمانه
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
۲٫ پیاز نگینی خرد شده را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود.
۳٫ رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و حدود یک الی دو دقیقه تفت دهید.
۴٫ کدو سبز، فلفل قرمز و هویج نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
۳٫ رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و حدود یک الی دو دقیقه تفت دهید.
۴٫ کدو سبز، فلفل قرمز و هویج نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
۵٫ شکر و آب داغ را اضافه کنید.
۶٫پس از اینکه آب به جوش آمده، حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند، سپس سرو کنید.
پای پاستای ریگاتونی
ستایش پاکدل: برای تجربه ای جدید آماده شوید…میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- پاستای ریگاتونی (لوله ای درشت): یک بسته
- نمک: یک ق س
- آب: به مقدار لازم
- روغن زیتون: ۴ ق س
- پنیر ماتزرلا: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- روغن زیتون: ۴ ق س
- کره: یک ق س
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- سیر (خرد شده): ۲ حبه
- ساقه کرفس (ریز خرد شده): یک عدد
- هویج (رنده شده): یک عدد
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- گوجه فرنگی (رنده شده): ۳ عدد
- سس گوجه فرنگی تند: یک ق چ
- رب گوجه فرنگی: یک ق چ
- آب: یک پیمانه
- شیر: یک پیمانه
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ ابتدا برای تهیه سس، روغن زیتون و کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
۲٫ پیاز و سیر خردشده را در آن تفت دهید.
۳٫ ساقه کرفس و هویج رنده شده را اضافه کرده و تفت دهید.
۴٫ گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و برشته شود.
۴٫ گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و برشته شود.
۵٫ گوجه فرنگی رنده شده، رب گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی تند را اضافه و مخلوط کنید.
۶٫ آب و شیر را اضافه کرده و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند و سس غلظت یابد.
۷٫ پاستا را در مقداری آب و نمک به مدت ۶ دقیقه بپزید و سپس زیر آب سرد بگیرید و کنار بگذارید.
۷٫ پاستا را در مقداری آب و نمک به مدت ۶ دقیقه بپزید و سپس زیر آب سرد بگیرید و کنار بگذارید.
۸٫ یک قالب کمربندی (اندازه کوچک) را با روغن زیتون چرب کنید و پاستاها را به صورت عمودی و کنار هم در قالب بچینید، طوری که فضای خالی میان آنها وجود نداشته باشد.
۹٫ سس را روی پاستاها بریزید.
۹٫ سس را روی پاستاها بریزید.
۱۰٫ پنیر ماتزرلا را به ابعاد کوچک برش داده و روی مواد پخش کنید.
۱۱٫ قالب را حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد (۳۲۵ درجه فارنهایت) قرار دهید.
۱۲٫ سپس این پای پاستای خوشمزه را سرو کنید.
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
ساندویچ مدیترانه ای
ستایش پاکدل
میزان سرو: ۴ نفرمواد لازم:
- زیتون سیاه (خرد شده): ۴ ق س
- نان پیتا: ۲ عدد
- پستوی ریحان: ۶ ق س
- گوجه فرنگی (درشت): ۲ عدد
- پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
- پنیر چدار (ورقه ای): ۱۰۰ گرم
- برگ جعفری (ریز خرد شده): ۸ الی ۱۰ عدد
- روغن زیتون: ۲ ق س
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ یکی از نان های پیتا را باز کرده و برش دهید.
۲٫ ۲ قاشق سوپ خوری زیتون سیاه ریز خرد شده را روی یکی از آنها پخش کنید.
۳٫ یک عدد گوجه فرنگی را برش داده و برش های آن را روی زیتون قرار دهید.
۴٫ نیمی از پنیر فتا و پنیر چدار را اضافه کنید.
۴٫ نیمی از پنیر فتا و پنیر چدار را اضافه کنید.
۵٫ نیمی از برگ جعفری ریز خرد شده روی مواد بپاشید.
۶٫ روی مواد را به سه قاشق سوپ خوری پستوی ریحان بپوشانید.
۷٫ برش نان را روی مواد قرار دهید.
۸٫ این کار را با بقیه مواد تکرار کنید.
۹٫ ساندویچ ها را در توستر گرم کنید تا پنیر ذوب شود.
۹٫ ساندویچ ها را در توستر گرم کنید تا پنیر ذوب شود.
۱۰٫ سپس آنها را برش داده و سرو کنید.
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
پستوی ریحان
ستایش پاکدلمیزان سرو: یک پیمانه
مواد لازم:
- سیر: ۳ حبه
- دانه کاج: یک سوم پیمانه
- برگ ریحان (تازه): ۲ پیمانه
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک دوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم.
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ حبه های سیر و دانه های کاج را در غذاساز یا مخلوط کن قرار داده و با هم مخلوط کنید.
۲٫ برگ ریحان را اضافه و مخلوط کنید.
۳٫ روغن زیتون را اضافه و مخلوط کنید.
۴٫ پنیر پارمزان رنده شده را اضافه کنید.
۴٫ پنیر پارمزان رنده شده را اضافه کنید.
۵٫ پس از اینکه مواد کاملا در غذاساز یا مخلوط کن ترکیب شده و به صورت خمیر درآمدند، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
جامبوشلز نوعی پاستای صدفی درشت است.میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- پاستای جامبوشلز: یک بسته
- برگ اسفناج: ۳۰۰ گرم
- پنیر خامه ای: ۵۰ گرم
- روغن زیتون: یک ق چ
- آب: یک پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک الی ۲ ق س
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ اسفناج را در مقدار کمی آب بجوشانید تا نرم شود.
۲٫ سپس آن را از آب درآورید.
۳٫ پس از اینکه کاملا آب آن گرفته شد، پنیر خامه ای، نمک و روغن زیتون را به آن اضافه و مخلوط کنید.
۴٫ داخل پاستاها را با مخلوط اسفناج پر کنید و در ظرف مناسبی بچینید.
۴٫ داخل پاستاها را با مخلوط اسفناج پر کنید و در ظرف مناسبی بچینید.
۵٫ یک پیمانه آب را اضافه کنید.
۶٫ روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا پاستاها کاملا نرم شوند.
۷٫ سپس روی آنها پنیر پارمزان رنده شده بپاشید و سرو کنید.
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
پیراشکی گوشت
ستایش پاکدل: غذایی خوشمزه و ساده برای میهمانی هامیزان سرو: ۸ نفر
مواد لازم خمیر:
- آب: یک پیمانه
- خمیر مایه: یک ق س
- ماست: یک پیمانه
- روغن زیتون: ۲ ق س
- نمک: یک ق چ
- آرد: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مواد اضافی:
- کره (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
- دانه کنجد: به مقدار لازم
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ آب و خمیر مایه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید تا خمیر مایه ورآید.
۲٫ ماست، روغن زیتون و نمک را اضافه کنید.
۳٫ آرد را به تدریج به مواد اضافه و مخلوط کنید.
۴٫ مواد را ورز دهید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.
۵٫ روی خمیر را با پارچه ای تمیز و مرطوب بپوشانید و حدود ۵۰ دقیقه در محلی گرم قرار دهید تا ورآید.طرز تهیه مواد میانی:
۵٫ روی خمیر را با پارچه ای تمیز و مرطوب بپوشانید و حدود ۵۰ دقیقه در محلی گرم قرار دهید تا ورآید.طرز تهیه مواد میانی:
۱٫ گوش چرخ کرده، پیاز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
۲٫ خمیر ورآمده را روی سطح کار آرد پاشیده پهن کنید و با قالب آن را برش دهید.
۲٫ خمیر ورآمده را روی سطح کار آرد پاشیده پهن کنید و با قالب آن را برش دهید.
۳٫ روی نیمی از برش های خمیر مخلوط گوشت پخش کنید و بقیه برش های خمیر را روی آنها قرار دهید و فشار دهید و لبه ها را محکم کنید.
۴٫ آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
۴٫ آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
۵٫ کره ذوب شده را روی آنها بریزید و دانه کنجد بپاشید و حدود ۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
۶٫ سپس سینی را به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا پیراشکی ها طلایی برشته شوند.
۷٫ سپس سرو کنید.
- گوشت راسته گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
- پیاز (متوسط): یک عدد
- لیموترش: یک عدد
- فلفل سیاه (پودر شده): نصف ق م
- فلفل سبز کبابی: به مقدار لازم
- روغن زیتون بی بو: یک ق س
- کره گیاهی: یک عدد (۱۵ گرمی)
- زعفران (آب کرده): ۲ ق س
- ماست کم چرب: ۵۰ گرم
- نمک: به مقدار لازم
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
طرز تهیه:
۱٫ ابتدا گوشت راسته گوسفندی با استخوان را به شکلی قطعه قطعه کنید که هر قطعه شامل ۲ دنده باشد.
۲٫ سپس پیاز و فلفل دلمه را به صورت خلالی خرد کرده و با روغن زیتون، ماست کم چرب، نمک، فلفل سیاه و قطعه های گوشت به خوبی مخلوط نمایید و به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت در یخچال استراحت دهید.
۳٫ بعد از این مدت زمان می بایست پشت استخوان های دنده که گوشت راسته به آن چسبیده را با بیفتک کوب به خوبی بکوبید تا گوشت راسته نازک شده و حالت بگیرد. این کار برای مغزپخت شدن کباب می باشد.
۴٫ در مرحله بعد تکه های گوشت را سیخ بزنید. وزن استاندارد برای هر کباب ۵۰۰ گرم می باشد.
۳٫ بعد از این مدت زمان می بایست پشت استخوان های دنده که گوشت راسته به آن چسبیده را با بیفتک کوب به خوبی بکوبید تا گوشت راسته نازک شده و حالت بگیرد. این کار برای مغزپخت شدن کباب می باشد.
۴٫ در مرحله بعد تکه های گوشت را سیخ بزنید. وزن استاندارد برای هر کباب ۵۰۰ گرم می باشد.
۵٫ قبل از مرحله پخت باید سر استخوان های دنده را فویل بپیچید تا استخوان ها نسوزد.
۶٫ بعد از اینکه کباب کاملا مغز پخت و آبدار شد با فرچه آشپزی سس مخصوص کباب شیشلیک (که از ترکیب کره، زعفران در آب حل شده و لیمو ترش تهیه می شود) را روی کباب بمالید طوری که تمام قسمت های کباب به این سس آغشته شود و بلافاصله سرو نمایید.نکته:
۶٫ بعد از اینکه کباب کاملا مغز پخت و آبدار شد با فرچه آشپزی سس مخصوص کباب شیشلیک (که از ترکیب کره، زعفران در آب حل شده و لیمو ترش تهیه می شود) را روی کباب بمالید طوری که تمام قسمت های کباب به این سس آغشته شود و بلافاصله سرو نمایید.نکته:
۱٫ در نبود منقل کباب پز، می توان از مایکروویو یا فر اجاق گاز نیز استفاده کرد.
۲٫ دقت کنید که هنگام استفاده از فر نیاز به سیخ نیست. می بایست از ظرف مخصوص فر استفاده کرد.
۳٫ زمان پخت داخل فر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد.
۴٫ برای این غذا باید از سیخ مخصوص کباب شیشلیک که حالت کله قندی دارد استفاده کرد.
۵٫ شیشلیک یک واژه ترکی به معنای کباب سیخی است و در منوی اکثر رستوران های خارجی می باشد.
۵٫ شیشلیک یک واژه ترکی به معنای کباب سیخی است و در منوی اکثر رستوران های خارجی می باشد.
غذاهای متنوع با استفاده از روغن زیتون
گردآوری:مجله سرگرمی تفریحی پانت