طرز تهیه بورک گوشت و گردو
ماهنامه سفره ایرانی – ستایش پاکدل: بورک (Burek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف به خمیر یوفکا) و مواد مورد علاقه ای که در این خمیر پیچیده شده و در روغن سرخ و یا در فر پخته می شوند. بورک سرشار از پروتئین و امگا ۳ است.
میزان سرو: ۶ الی ۸ نفر
مواد لازم خمیر:
- آرد ۵۰۰ گرم
- خمیرمایه: یک ق چ
- شکر: یک ق چ
- تخم مرغ: یک عدد
- ماست: ۲ ق س
- سرکه: ۲ ق س
- روغن زیتون: ۳ الی ۴ ق س
- نمک: یک ق چ
مواد لازم میانی:
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- پیاز (خرد شده): ۲ عدد
- فلفل سبز (خرد شده): ۲ عدد
- فلفل قرمز (خرد شده): ۲ عدد
- گردو (خرد شده): یک پیمانه
- فلفل قرمز (پودر شده): یک ق چ
- فلفل سیاه (پودر شده): یک ق چ
- نمک: یک ق چ
- روغن: به مقدار لازم
- مواد لازم رویه:
- تخم مرغ: یک عدد
- دانه کنجد: به مقدار لازم
طرز تهیه بورک گوشت و گردو
طرز تهیه:
۱٫ ابتدا برای تهیه خمیر، آرد را در ظرف مناسبی بریزید و خمیرمایه، شکر، تخم مرغ، ماست، سرکه، روغن زیتون و نمک را به آن اضافه و مخلوط کنید.
۲٫ خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. روی خمیر را با پارچه ای مرطوب و تمیز بپوشانید و حدود نیم ساعت در مجاورت دمای محیط استراحت دهید.
۳٫ در این فاصله مواد میانی را آماده کنید. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
۶٫ گردوی خرد شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز پودر شده و نمک را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
۷٫ گلوله هایی به اندازه پرتقال از خمیر جدا کرده و روی سطح کار به ضخامت نازک پهن کنید.
۸٫ مخلوط مواد میانی را روی یک لبه خمیرها پخش کرده و با دقت رول کنید.
۹٫ رول های خمیر را به سینی فر انتقال دهید. تخم مرغ را کمی زده و با برس روی آنها بمالید و دانه کنجد بپاشید.